Teamet bakom Svensk grammatik och ordbildning

  • Tallstugans förlag HB är ett familjeföretag som tidigare gett ut programmet Svensk grammatik och ordbildning CD-ROM, byggt på de läroböcker som Kate Kalmström skrev för Gleerups förlag. Kate har också skrivit delar av Svenska institutets läromedel Svenska utifrån. Kate har en gedigen utbildning i svenska för invandrarundervisare och många års erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk.

    Peter Kalmström, Kates son, har lett arbetet med programmering och design av webbplatsen. Peter är programutvecklare och direktör för familjens andra företag, Kalmstrom Enterprises AB, som utvecklar tilläggsapplikationer för Microsoft-produkter. Ljudet har spelats in av Sveriges Radio Kronoberg, och rösterna tillhör Pernilla Eskilsdotter-Szamosi och Henrik Olsson. Bakgrundsfotografierna är tagna av Sigge Kalmström, Ingalill Dahlström, Tore Larsson, Cecilia Lönngren och Bo Åkervall. Även Jitendra Joshi och andra designers och tekniker som egentligen arbetar för vårt mjukvaruföretag har hjälpt till att ta fram webbplatsversionen av Svensk grammatik och ordbildning. Ett varmt tack till alla medverkande!

    Vi har valt att på försök lägga in annonser på webbplatsen och på så sätt ge privatpersoner möjlighet att använda Svensk grammatik och ordbildning gratis.